Suikervrij eten; van dieet naar leefstijl

Vandaag is het gewoon mijn dag! Het begon zo’n veertien uur geleden toen onze spruit van bijna 11 maanden wakker werd na weer een hele nacht doorslapen, iets wat hij sinds een paar dagen door lijkt te hebben. Na een heerlijke lach, dikke knuffel en wat gebrabbel was het toch echt de hoogste tijd om me klaar te maken voor ‘t werk. Douchen, tanden poetsen en aankleden! Oh nee, eigenlijk bedoel ik douchen, tanden poetsen, wegen en aankleden. Het is een slechte gewoonte maar zo lang die weegschaal daar staat kan ik de verleiding niet altijd weerstaan om even te checken of ik vandaag misschien minder weeg dan gisteren.

Ja, ik weet dat je gewicht beïnvloed wordt door verschillende factoren maar toch hoop ik stiekem dat ik op een dag een getal te zien krijg waar ik blij van word. En vandaag… Vandaag is het gewoon mijn dag! Langzaam dringt het tot me door dat ik vandaag op mijn ‘lichtst’ ben sinds de afgelopen 13 jaar! En dat met twee zwangerschappen er tussendoor.

Ik voel me trots. Niet alleen om dit getal maar vooral om de weg hier naar toe. 13 jaar lang diëten… Van poedertjes, pillen en maaltijdshakes tot acupunctuur, calorieën tellen en een personal coach. En nooit is het me gelukt om de knop volledig om te krijgen. En nu snap ik het eindelijk, er is helemaal geen knop! Het draait allemaal om goed voor jezelf zorgen. 

Sinds 6 januari zijn we thuis gestopt met het eten en drinken van rommel. Geen pakjes en zakjes, zo min mogelijk E-nummers, zo veel mogelijk biologisch, minder snelle koolhydraten en geen geraffineerde suiker. Heus niet altijd even makkelijk. Etiketten lezen, recepten bedenken en ook nog rekening houden met de wensen van het hele gezin. Maar iedere dag komen we weer een stapje verder. We krijgen steeds meer kennis over goede voeding en we merken hoe we reageren op rommel. Onze smaak verandert en producten die we vorig jaar nog non-stop konden eten laten we nu met gemak links liggen.

Na acht maanden suikervrij leven sta ik er nog steeds versteld van waar allemaal suiker(vervanger) in zit. Als consument word je zo voor de gek gehouden dat het bijna niet mogelijk is te snappen wat nu wel of niet goed voor je is. Als iemand mij vertelt ook suikervrij te willen leven en voortaan geen suiker meer in de thee neemt of een pepermuntje pakt in plaats van een koekje dan voel ik mezelf gewoon veranderen in een soort goeroe. Ik wil dat iedereen zich zo goed gaat voelen als ik me voel! Ik wil zo graag mijn kennis en ervaringen delen en tips geven over een suikervrij leven maar niet iedereen zit daar altijd op te wachten… Daarom dit blog! Ik kan lekker van me af schrijven, mijn tips & trucs voor een suikervrij leven bundelen en lekkere recepten (voor het hele gezin) op één plek bewaren. En jij? Jij kunt mij hierin volgen en oppikken wat je interessant vindt! En natuurlijk vind ik het geweldig als je een reactie plaatst of suikervrij recept met me deelt!

Liefs,

Marloes, alias Mrs. Sweetless

6 thoughts

 1. Hey Marloes! Wat een geweldige blog en wat schrijf je leuk! Ik ga je zeker volgen.. Ben bezig met het afkicken van suikers, heb eerder een keer suikervrij geleefd. Wat een energie krijg je ervoor terug! Oja, nog een vraagje: waar haal je kokosbloemsuiker? Reform? Groetjes Jolien

  Like

  1. Hi Jolien,

   Dank je wel voor je berichtje en superleuk dat je me gaat volgen! Kokosbloesemsuiker bestel ik eigenlijk altijd online. Dat scheelt nogal met de reformwinkel (wel een beetje afhankelijk van de rest van je bestelling i.c.m. bezorgkosten natuurlijk). Online winkels waar je dit soort producten goed kunt bestellen zijn http://www.puurmieke.nl en http://www.pit-pit.com. Bij Pit-Pit kun je ook zakken met kokosbloesemsuiker bestellen die je vervolgens zelf in een pot kunt doen. Scheelt ook in de kosten. Als je trouwens zelf een keer een leuk receptje hebt, laat het me weten!

   Liefs Marloes

   Like

 2. Lieve Loes! Wat een mooie eerste blog!!! Ik word er helemaal blij van als ik dit lees. Ik ken je strijd en ben zo blij voor jou dat je steeds beter in je vel zit. In ga je volgen en vast ook veel van je leren maar bovenal ga ik genieten van jouw teksten, recepten en vriendschap. Ben trots op jou!! Dikke kus Lein

  Like

 3. Hoi Marloes, via je moeder (en oud-collega van mij😉) die je bericht deelde, kwam ik op je blog terecht. Wat een superinitiatief! Ik ga je zeker volgen…ben zelf ook al een tijdje zoekende naar hoe ik gezonder kan gaan leven. Leuk om je tips te lezen en fijn dat je dit met anderen wilt delen. Heel veel succes met je blog!
  Groet, Jacqualine Zonneveld

  Like

  1. Hoi Jacqualine,

   Wat leuk dat je me gaat volgen!
   De grootste tip die ik je kan geven is dat je niet te veel te snel moet willen!!! Afkicken van suiker is best wel een ‘ding’ namelijk. Ik sta er nog steeds iedere dag versteld van aan welke producten suiker wordt toegevoegd en wat dit met je lichaam doet. Hopelijk heb je wat aan mijn verhalen en tips. In ieder geval veel succes!

   Liefs Marloes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s