IJskoud de nepste!

Is het al zo laat? De dag is alweer halverwege en mijn to do-list is nog zo lang! Als ik mijn pauze nou eens skip vandaag dan heb ik toch weer een half uurtje extra om door te werken. Natuurlijk weet ik best dat ik in die 30 minuten en de rest van de middag niet zo scherp ben als wanneer ik even achter mijn bureau vandaan kom en een luchtje ga scheppen. Gelukkig is daar mijn (mede sweetless) collegaatje die me toch altijd weer weet te overtuigen om er even uit te gaan.

Een wandelingetje naar het winkelcentrum wordt het. Voor een kleine boodschap precies te doen binnen de tijd. Gezellig kletsen we over van alles en nog wat en ik besef me dat pauzes niet voor niets worden ingelast. Even het hoofd leegmaken om straks weer fris verder te gaan. We bereiken onze bestemming en duiken snel de Lidl in. Vandaag heb ik eigenlijk niks nodig maar als een echte vrouw moet ik me toch bedwingen om niet met volle handen bij de kassa aan te komen. Oké, één pak yoghurt en een potje olijven dan. Die had ik wel echt nodig. Toch?

Ice Ice Baby

Onderweg naar de kassa valt mijn oog op een partij vrolijk gekleurde pakken met waterijsjes. De uitstraling van het pak spreekt me meteen aan. Ik zie hoe het ijsje er uit ziet, het gezellige aardbeienvrouwtje heeft een zeer oprechte uitstraling en natuurlijk trekt de groene bol mijn aandacht. Bevat echt fruitsap en geen conserveringsmiddelen. Heee, dat klinkt me als muziek in de oren! Ondanks de regenachtige dag vandaag kan ik me voorstellen dat deze pakken veelvuldig in de winkelwagens belanden. Mijn nieuwsgierigheid dwingt me het etiket op de zijkant te lezen en helaas… precies waar ik al bang voor was… Het ijsje bevat inderdaad echt fruitsap maar daar is dan ook alles mee gezegd!

IJskoud de nepste!

Dit onschuldig uitziende ijsje wat suggereert best gezond en puur te zijn bevat slechts 10% sap. En dan is het ook nog eens sap uit concentraat wat niet meer betekent dan dat het pure sap tot poeder is bewerkt om er later weer water aan toe te voegen. De overige 90% van de ingrediënten zijn voor mij eigenlijk geen verrassing meer. Water, suiker, smaakstoffen (anders hadden ze mevrouw aardbei wel helemaal weg kunnen laten) en kleurstof (want het moet er natuurlijk wel uitzien zoals het smaakt). Ach en dan hebben we natuurlijk ook nog het citroenzuur wat volgens Wikipedia tegenwoordig vooral wordt gewonnen uit suiker met behulp van bepaalde ‘schimmels’ en de zuurteregelaar fosforzuur, die ook wel ‘roest-omvormer’ wordt genoemd. Handig om je geroeste metaal een nachtje in te laten weken.

Het alternatief van Mrs. Sweetless

Gelukkig verkopen ze bij de Lidl ook pure appelsap. Gewoon onbewerkt sap uit echte appels. Snel neem ik een pak mee om thuis m’n ijslollyvorm (mooi galgjewoord) mee te vullen zodat ik mijn kleine prinses kan verwennen met een lekker (geraffineerde) suikervrij ijsje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s