Mrs. Sweetless… Een suikervrij Keekiemonster!

“Hee Marloes! Ik heb je blog gelezen! Wat leuk zeg! Maarre… deed jij niet iets met van die taarten?”. De afgelopen maand is deze vraag mij vaker gesteld maar vanmiddag heeft het me toch even aan het denken gezet. Midden in de AH, tevergeefs op zoek naar anijskruiden voor een poging om suikervrije taaitaai te bakken, stond ik even stil bij mijn eerdere hobby: Taarten bakken. En niet zomaar taarten… Taarten met suiker. Heel veel suiker! En meteen snapte ik de vraag en de verwarring vanmiddag. Daarom dit blog over de metamorfose van Keekiemonster in Mrs. Sweetless.

Keekiemonsters

Ruim 3,5 jaar geleden ben ik door één van mijn beste vriendinnen aangestoken door het taarten-bak-virus. Zij toverde met een luchtige cake, heerlijke vulling en een flinke lading fondant of marsepein altijd de meest mooie creaties op feesten en partijtjes. Dat moest ik, met mijn creativiteit en bak-ervaring, natuurlijk ook een keer proberen! En met succes: Iedere gelegenheid werd daarna aangegrepen om een taart te maken. Taart na taart en cupcake na cupcake legde ik de lat steeds hoger voor mezelf. Ik werd dan ook steeds trotser op mijn eigen creaties en wilde dat delen. Tijdens een vriendinnen-theeleut-momentje met de aanstichtster bedachten we dat we maar eens een Facebookpagina aan moesten maken voor het ‘showen’ van onze taarten. En toen begon het. We noemden onze pagina ‘Keekiemonsters‘, postten zo nu en dan een foto van een creatie en wat we nooit hadden verwacht… de vind-ik-leuks waren bijna niet bij te houden en de bestellingen stroomden binnen! Soms wel drie per week! Naast een 32-urige werkweek, gezin, sociaal leven en de behoefte om soms even niks te doen, moest ik steeds vaker ‘nee’ verkopen (of ik verkocht ‘ja’ en zat vervolgens tot drie uur ’s nachts bliksemschichten op mini-Lightning McQueentjes te plakken, je weet wel: die rode van Cars).

De boze heks

Als ik dan een opdracht had aangenomen en de volgende dag al die zoete, plakkerige troep stond op te ruimen, moest ik toch even aan de volgende tandartsrekening van de jarige job of jet denken. Met de kennis over en de ervaring met suiker (en over gezonde voeding in het algemeen) voel ik me soms wel eens de heks van Hans en Grietje: “Eet maar lieve kindjes… word maar lekker vet!” Natuurlijk weet ik dat het zo nu en dan binnenkrijgen van suiker echt geen ramp is en dat de meeste kinderen hun stuk taart niet eens op aten omdat het zingen en de kaarsjes uitblazen veel meer indruk maakten. Maar toch blijft het een dubbel gevoel. Helemaal nu ik weet hoe lekker suikervrije taarten en snacks zijn!!!

Het zal jullie niet verbazen dat Keekiemonsters op een heel laag pitje staat, tenminste de Zoete Keekiemonsters! Hier in huize Mr. & Mrs. Sweetless komen de geuren van verse suikervrije cake (zowel zoet als hartig) je regelmatig tegemoet. Kennen jullie deze courgettecake trouwens al? En het recept van de kruidcake die op dit moment in mijn oven staat, volgt snel.

Liefs, Mrs. Sweetless

2 thoughts

  1. Lieve Loes, heb genoten van al onze bak uurtjes samen en heb zo’n zin om nu eens samen iets gezonders te bakken en er dan lekker zelf van te genieten bij een lekker kopje thee en een goed gesprek 😍 XXX Lein

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s