Goed zoet!

Nu jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen dat ik alleen nog bij zeer hoge uitzondering een ‘slecht zoete’ taart maak, kan ik ook zelf het Keekiemonsters-hoofdstuk een beetje afsluiten. Althans, het taart-gedeelte dan. De passie voor bakken is er nog steeds, de materialen kan ik prima hergebruiken voor suikervrije koekjes (of tijdens het kleien met dochterlief) en ook mijn Keekiemonsters-partner heeft aangegeven mee te willen verhuizen als parttime suikervrij taarten-maatje! Nu is het echt tijd voor Mrs. Sweetless…

Nooit meer taart?

Wie denkt dat ik nu in mijn suikervrije leven nooit meer taart zal eten, heeft het mis. Want die Bossche Bollen van Banketbakkerij Jan de Groot uit Den Bosch (je weet wel, die echte!) die laat ik toch echt niet staan! En ook een stuk vlaai op een terrasje in Limburg hoort er gewoon bij. Maar sinds ik suikervrij eet, merk ik wel dat ik eigenlijk niet eens behoefte heb aan zoetigheid. Taart, koekjes en andere ‘lekkernijen’ sla ik eigenlijk zonder moeite af. Iets wat mij voorheen toch echt niet was gelukt. Misschien komt het wel omdat ik nu natuurlijk weet hoe je hele lekkere dingen kunt maken zonder toegevoegde suiker. Zelfs taart…

Goed zoet!

Ruim een half jaar geleden kreeg ik van vrienden van ons een verjaardagscadeau; het boek “Goed zoet! Bakken zonder suiker“. Ik heb al aardig wat recepten ontdekt maar voor mij dit toch wel het ultieme boek voor suikervrij bakken. Nanne Hogeland, de schrijfster van Goed zoet! geeft naast de vele recepten voor taarten, cakes, koekjes en traktaties ook volop informatie over suikervervangers. Dolenthousiast ben ik de dag nadat ik boek kreeg aan het ‘bakken’ geslagen en heb ik deze Espresso-chocoladetaart gemaakt. Met een bodem van noten en gedroogde abrikozen en een vulling van zoete aardappel (je leest het goed), espresso en pure chocolade kon ik me tijdens het opstijven in de koelkast geen voorstelling maken van hoe dit zou gaan smaken… Maar ik was aangenaam verrast! De vulling was qua smaak en structuur zo zacht als chocolademousse hoort te zijn en de bodem leek op het eerste gezicht wat taai maar in combinatie met de vulling, mmm!

Eigenlijk wil ik geen recepten uit kookboeken op mijn blog zetten maar voor deze maak ik een uitzondering. Voor de overige recepten uit Goed zoet! verwijs ik je echt naar het boek. Het is een aanrader om in huis te hebben of om als cadeau te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s