Niet alles wat kan moet!

Het is weekend! Wat is de week voorbij gevlogen. Ik denk even terug aan de afgelopen dagen en verbaas me over alle activiteiten die ik toch altijd weet te plannen. En dat terwijl ik me toch iedere zondagavond weer opnieuw voorneem om het nu echt wat rustiger aan te doen en meer te genieten van de dingen die me energie geven. Leuke dingen doen met mijn gezin, bijkletsen met lieve vriendinnen, lekker kokkerellen en al mijn suikervrije ervaringen en recepten met jullie delen. Want ook daar had ik de afgelopen weken, of liever gezegd maanden, geen “tijd” voor. Of had ik wel tijd maar ging deze op aan andere, onbelangrijke, activiteiten?

De drukte van de dag

Als ik zo om me heen kijk en luister, merk ik dat ik zeker niet de enige ben die zich steeds weer laat overvallen door de drukte van de dag. Wees eens eerlijk; check jij ook altijd je mail al voor je ontbijt? Als je überhaupt al de tijd neemt om te ontbijten? En past jouw to do list ook beter op een poster dan op een post-it? Doe je vaak dingen omdat een ander ze van je verwacht in plaats van dat jij ze echt wilt doen? Toen ik deze vragen alle drie met ‘ja’ moest beantwoorden, wist ik het zeker: het is de hoogste tijd voor verandering!

Nooit meer te druk

In mijn zoektocht naar wat handvatten om mijn ‘drukke’ leven wat anders in te gaan richten, kwam een collega met de tip om het boek “Nooit meer te druk. Een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld” van Tony Crabbe te lezen. Ik heb het boek meteen besteld en hoe fijn, de volgende dag lag hij al op de deurmat. Het duurde wel even voordat ik eraan kon beginnen, ik had het namelijk echt even te druk ;), maar het eerste hoofdstuk werden mijn ogen al geopend. Er staan zoveel heldere strategieën in die echt kunnen helpen een opgeruimd hoofd en leven te krijgen en je te focussen op de dingen die er echt toe doen.

Niet alles wat kan moet! Dingen doen waar je energie van krijgt, dat is belangrijk. Eén van die dingen is voor mij lekker die keuken in, suikervrij bakken en dit met jullie delen!

Zonder mij verplicht te voelen zeg ik: Tot snel!

Bestel het boek ‘Nooit meer te druk’ bij Bol.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s