Kipnuggets

Misschien ben je de horror-verhalen over de kipnuggets van de grote gele ‘M’ al tegengekomen op Social Media. Die hebben weinig met kip te maken! Ik zal er zelf binnenkort eens een blog aan wagen maar tot die tijd wil ik je gewoon laten genieten van deze pure kipnuggets. Slechts vijf ingrediënten en kokosolie om in te frituren. Als dat geen verantwoorde snack is!

IMG_6767Benodigdheden
Snijplank
Mes
Twee schaaltjes
Pannetje om in te frituren

I
ngrediënten
(voor vier personen)
– 500 gram kipfilet
– 4 eiwitten
– 150 gram rijstemeel
– 100 gram kokosrasp
– snufje zout
– kokosolie (om in te frituren)

Bereidingswijze
Maak de kip schoon en snij deze in schuine plakken zodat je mooie platte stukken krijgt.

Splits de eieren in een schaaltje zodat je vier eiwitten over houdt. (Gooi het eigeel niet weg, hier kun je nog een lekker omeletje mee bakken). Doe de rijstemeel, kokosrasp en het zout in het andere schaaltje. Haal nu één voor één de plakken kip door het eiwit en haal ze daarna door het meel/kokosmengsel. Herhaal dit als je een krokanter laagje om je kip wilt. Tip: Probeer beide handelingen met één hand te doen zodat je niet helemaal onder zit!

Verhit de kokosolie in de pan. Als je een klein stukje kip in de olie legt en het begint meteen te borrelen dan is het heet genoeg. De kipnuggets zijn klaar als deze een goudbruin krokant jasje hebben. Direct uit de olie zijn ze het lekkerst!