Zoete aardappelfrietjes

Zoete aardappelfrietjes zijn helemaal ‘hot’. Niet alleen omdat ze een positievere invloed hebben op je bloedsuikerspiegel dan friet van gewone aardappel maar vooral omdat ze echt mega-lekker zijn! En dat gewoon uit de oven of airfryer.

Tip: mocht je nog steeds twijfelen over het wel of niet aanschaffen van een airfryer? Deze frietjes zullen je overhalen! Ze zijn een stuk knapperiger,  minder vet en ontzettend snel klaar!

Zoete aardappelfriet

Benodigdheden
– bakplaat met bakpapier of airfryer
– grote kom
– keukenpapier

Ingredienten
– zoete aardappels (1,5 per persoon)
– kokosolie (halve eetlepel per aardappel)
– zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. (De airfryer hoef je niet voor te verwarmen)

Was de zoete aardappel goed en snijd hem in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Je hoeft de zoete aardappel niet te schillen, in de schil zitten veel voedingswaarde. En… met schil blijven ze nog knapperiger.

Vul de kom met warm water en het zout. Doe de frietjes er in en laat ze zo’n 20 a 30 minuten weken.

Giet de frietjes af, dep ze goed droog met het keukenpapier en doe ze in de (droge) kom. Schep de kokosolie er op en hussel ze voorzichtig met de hand door elkaar zodat ze allemaal een laagje kokosolie hebben.

Leg de frietjes op de bakplaat. Je krijgt het beste resultaat als je ze niet te dicht tegen elkaar aan legt. Doe ze in de oven en draai ze na 15 minuten even om.

Zoete aardappelfriet Airfryer XL

In de airfryer bak je de frietjes binnen 12 a 15 minuten goudbruin. Schud ze tijdens het bakken een paar keer goed om zodat ze aan alle kanten bruin worden.

Serveer de frietjes met wat grof zout en wat yoghurtdip.