Gezonde chocolademuffins

Wat doe je als je over een half uur visite verwacht maar helemaal niks lekkers in huis hebt? Juist! Je gooit wat goede ingrediënten bij elkaar en je maakt er muffins van! Deze chocolademuffins (mét stukjes chocola) zijn zo lekker dat je je vingers erbij op eet!

Chocolade muffins
Chocolade muffins

Benodigdheden
keukenmachine, blender of staafmixer
twee kommen
mixer
12 muffinvormpjes
lepel

Ingrediënten
– 150 gram amandelmeel
– 100 gram ontpitte Medjool dadels
– 1 banaan
– 75 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 30 gram gesmolten kokosolie
– 50 gram cacaopoeder
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zeezout
– 50 gram >85% chocolade

Bereidingswijze
Doe de dadels samen met de banaan in de keukenmachine en maal zo fijn mogelijk. Tip: snijd de dadels vooraf in kleine stukken voor het behoud van je machine.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je muffinvormpjes alvast klaar.

Voeg de kokosolie en de amandelmelk toe en mix het goed door elkaar. Voeg nu één voor één de eieren toe en mix het door zodat het een luchtig mengsel wordt.

Doe in de andere kom alle droge ingrediënten, meng dit even door elkaar en voeg het natte mengsel toe. Schep het goed door elkaar zodat het goed is gemengd.

Hak de chocolade in stukjes en roer dit door het beslag. Je kunt er eventueel ook nog een handje gehakte walnoten doorheen doen als je dat lekker vindt.

Schep het mengsel met een lepel in de muffinvormpjes en zet het in de oven. Bak de muffins zo’n 30 a 35 minuten. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uit komt.