Chocoladerepen

Het is tijd voor een tussendoortje. Maar waar heb je nou zin in? De smaak van rijstewafels komt je de neus uit en knagen op een wortel of stengel bleekselderij laat je vandaag liever aan de konijnen over. Het is gewoon tijd voor een lekkere chocoladereep. Voorheen greep je naar een Mars, Twix of Balisto maar nu je geen suikers meer eet vallen die natuurlijk meteen af.  Met het volgende recept kun je binnen een half uur genieten van een heerlijke suikervrije chocoladereep (als het je tenminste lukt om het bij één te laten). En dat met slechts vier ingrediënten!

BenodigdhedenChocoladereep
Laag vierkant/rechthoekig bakblik
Bakpapier

Ingrediënten
– 100 gram Medjool dadels (ontpit)
– 20 gram amandelen
– 20 gram hazelnoten
– 3 eetlepels (biologische) cacao

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal dit fijn tot er plakkerig mengsel ontstaat. Er mogen nog wat grove stukjes noot in zitten voor een lekkere bite.

Doe een bakpapiertje onder in het bakblik zodat je de repen er later makkelijk uit kunt halen. Schep het mengsel in het blik, verdeel het over de bodem en druk het goed aan. Leg er een bakpapiertje op en ga er met een deegroller (dit kan eventueel ook met de bolle kant van een lepel) overheen zodat het mengsel goed verdeeld en aangedrukt wordt. Probeer het overal even dik te maken. Zet het blik een klein half uurtje in de koelkast om harder te worden. Snij daarna in stukken van gewenste grootte.

De repen kun je bewaren in de koelkast.