Suikervrije Kokosmakronen

Kokosmakronen, wie kent ze niet? En wie lust ze niet? Alleen het etiket van deze koek zorgt er toch voor dat ze nooit in mijn winkelmandje belanden. Suiker, glucose-fructosestroop en gedroogde glucosestroop en dat in één koek…
Maak voortaan je eigen kokosmakronen! Binnen 20 minuten tover je deze heerlijke suikervrije kokosmakronen op tafel. Met slechts vier ingrediënten en zonder geraffineerde suiker!

Benodigdheden
een schone glazen of metalen kom
garde of mixer
bakplaat met bakpapier

Ingrediënten
– 4 eiwitten
– 250 gram kokosrasp
– 75 gram honing
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de (glazen of metalen) kom vetvrij met behulp van een keukenpapiertje met wat citroensap. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat je eiwitten niet goed stijf worden.

Doe de eiwitten, de honing en het vanille-extract in de kom en klop het geheel met een handmixer in enkele minuutjes stijf. Met een garde kan natuurlijk ook, dan train je meteen je spierballen. Het mengsel is goed wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er iets uitvalt.

Voeg de kokosrasp toe aan het mengsel en spatel het rustig en luchtig door.

Maak met een eetlepel (of kleine ijsschep) hoopjes van het kokos-eiwit mengsel en verdeel het over de bakplaat. Je hebt genoeg voor ongeveer 16 stuks.

Zet de bakplaat in de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je kokosmakronen klaar. Laat ze goed afkoelen zodat ze lekker bros worden.